Zonnepanelen

Als u de juiste zonnepanelen uitgekozen hebt dan is het tijd om ervoor te zorgen dat u de zonnepanelen ook op uw dak krijgt en dat dit op de juiste manier gebeurt. Het is belangrijk om de zonnepanelen goed geïnstalleerd worden om zo een maximaal rendement te behalen. Kijk naar de mogelijkheden en kijk ook naar de opties om een goede set zonnepanelen te kopen in combinatie met de installatie zonnepanelen.

Hoe gebeurt de installatie zonnepanelen?

Het grootste verschil bij de installatie zonnepanelen zit hem in het soort dak. Heeft u een plat dak of een schuin of hellend dak? De mogelijkheden zijn verschillend en het is goed om hiermee bekend te zijn. Bij een plat dak zal er een stellage op het platte dak aangebracht worden om de zonnepanelen op te plaatsen. Hierbij is het vooral belangrijk dat ze een maximale lichtopbrengst krijgen. Bij een schuin dak zal men de zonnepanelen aan het dak laten hangen. Er komen speciale haken om de zonnepanelen op te plaatsen. Hiervoor zal men soms eerst een paar dakpannen moeten weghalen. De dakpannen blijven er echter gewoon achter zitten.

Wat kost een installatie zonnepanelen?

De kosten van de installatie zonnepanelen staat vaak uitgesplitst weergegeven in de offerte voor de zonnepanelen. Om hier goed inzicht in te krijgen is het slim om meerdere offertes op te vragen en om zo een goed beeld te krijgen van de kosten van de installatie van de zonnepanelen en natuurlijk ook van de totale kosten. Wel zo fijn!

Premie zonnepanelen

In 2019 waren er verschillende premie regelingen voor zonnepanelen. De titels premie zonnepanelen 2019 geeft al aan dat we deze in dit artikel gaan bespreken. Hoewel we nu al een paar jaar verder zijn is het toch interessant om te zien hoe het in het verleden was. Om als particulier in de eigen energie behoefte te voorzien krijgt men vanaf juli 2019 15 procent van het aanschafbedrag terug schrijft minister Verhagen van Economische zaken destijds aan de Tweede kamer. Er is 22 miljoen euro beschikbaar gesteld en 30.000 aanvragen zijn goedgekeurd.

De groene energie!

Per installatie is er maximaal 650 euro aan premie verstrekt welke een vermogen van 3,5 kilowattuur opleverde, anders dan zonneboilers. Een gemiddeld huishouden kan hier goed mee uit de voeten. Nog steeds trouwens. De premie hoefde niet vooraf aangevraagd te worden en werd op basis van de overeenkomst met het bedrijf welke de panelen installeerde en plaatste geregeld. Ook voor alle bijbehorende apparatuur gold de premies trouwens. Meer over zonneboilers.

Hoe zijn de premie nu?

Het beste is het om meerdere adviseurs te raadplegen om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn om een goed beeld te krijgen van de premies voor zonnepanelen. Kijk naar de mogelijkheden en kies voor een goede premie! Informeer ook bij de gemeente naar de premiemogelijkheden.

Er zijn steeds meer KMO’s (verenigingen van eigenaren) welke ervoor kiezen om op hun platte appartement daken zonnepanelen te plaatsen. Het is natuurlijk een goede keuze en een optimale manier om goed gebruik te maken van de ruimte op het dak. Het is slim en goed om te zien welke verschillende opties er zijn om een goede set zonnepanelen op het dak van de KMO gebouw te krijgen. Zeker als er een goede regeling is om een groene lening te krijgen of om gebruik te maken van een andere gunstige regeling is het natuurlijk goed om te kiezen voor een goede set zonnepanelen op het dak.

Waarde vermeerdering: zonnepanelen!

Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn om een goede set zonnepanelen te kopen. Een van de belangrijkste reden is natuurlijk de waarde toevoeging aan een pand. Door de zonnepanelen worden alle panden een stuk meer waard. Er worden immers minder energiekosten verstookt of verbruikt. Het is dus heerlijk om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn om een goede set zonnepanelen als KMO aan te schaffen.

Een offerte aanvragen!

Ook voor de KMO zonnepanelen is het nodig en verstandig om meerdere offertes op te vragen. Op die manier is het mogelijk om een goede set zonnepanelen te krijgen en om te gaan besparen op de energie kosten. De offertes geven al snel een goed beeld van de prijzen en kosten en ook van de kwaliteit en garanties. Meer over zonneboiler premies.