Waarom kiest u voor driedubbelglas?

Het kiezen voor een driedubbelglas kent verschillende voordelen. Een driedubbelglas biedt de beste isolatie voor uw woning en daarmee bespaar u flink in uw portemonnee. In dit artikel lees u waarom het kiezen voor een driedubbelglas wel een goede keuze kan zijn.

Wat is een driedubbelglas?

Driedubbelglas gaat een stapje verder dan dubbelglas. Een dubbelglas, wat tegenwoordig ook wel isolatieglas wordt genoemd, kent 2 enkele glasplaten met daartussen een spouw wat voorzien is van droge lucht of edelgassen (zoals bij HR glazen). Bij een driedubbelglas zijn er geen 2, maar 3 enkele glasplaten die ervoor zorgen dat het glas nog betere isolatiewaarde heeft.

HR+++

Driedubbelglas wordt ook wel HR+++ genoemd. De drie glasplaten met 2 lagen stilstaande lucht en daartussen zit edelgas isoleert een HR+++ erg goed de woning. Dit type HR glas is het duurste. Echter bieden de HR+++ glazen de beste isolatie wat u terugziet aan uw energierekening. Ook kent de HR+++ glas veel voordelen!

De voordelen van driedubbelglas (HR+++)

Het driedubbelglas kent vele voordelen. De voordelen zijn in sommige geval aantrekkelijk. Hieronder een opsomming voordelen van een driedubbelglas.

  • Beste isolatie; we benoemen het nogmaals, omdat de isolatiewaarde met een driedubbelglas het hoogst is. Misschien wel het grootste voordeel van dit type glas.
  • Veiligheid; de dikte van het glas kan inbrekers of andere indringers buiten laten. Het glas is te dik en sterk wat maakt dat de inbrekers weinig kans hebben.
  • Geniet bij het raam; mensen die weleens langs een enkelglas hebben gelopen weten wat voor kou er binnendringt. Bij een dubbelglas is dat al iets minder en bij een driedubbelglas het minst. U voelt amper de kou van buiten als u langs het raam loopt.
  • Glazen wanden; wanneer u wil genieten van het uitzicht kunt u kiezen voor stevig en goed geïsoleerd glas. Geniet van u volle uitzicht door uit u stevige driedubbelglazen te staren naar uw tuin, landschap of ander uitzicht.
  • Geluiddempend; de geluidsisolatie is optimaal waardoor u kunt genieten van uw slaap. Geschikt bij woningen die naast een drukke weg staan.
  • Bespaar; een HR+++ glas is duurder dan andere glazen, maar nadat u de aanschafprijs eruit hebt gehaald is het een aanwinst. Ramen die zo goed isolerend zijn geven een goede wooncomfort en bieden goede bespaarmogelijkheden. U gaat namelijk op de lange termijn veel besparen op u energierekening terwijl u leeft op de beste isolatie. Veel mensen onderschatten de waarde van zo’n goed geïsoleerd huis. Terwijl anderen die kiezen voor minder goede isolatie nog kampen met problemen rondom warmte wat teveel verloren gaat zal u met uw driedubbelglas er weinig last van hebben en ook nog eens minder betalen dan dat zij doen.
  • Duurzaam; we leven steeds bewuster. Het kan ook niet anders, want we moeten zuinig zijn op onze mogelijkheden rondom het opwarmen van ons huis. Wanneer u minder stookt bent u dus ook nog eens goed voor het milieu. Wie wilt dat niet?