Groen dak

Al eeuwenlang is een dak één van de meest onmisbare delen van het huis. Wat is een huis immers als weersomstandigheden tot in het huis doordringen. Maar door de huidige milieuproblematiek zijn wel nieuwe materialen in opkomst. Stoffen als asbest worden natuurlijk sowieso niet meer gebruikt, maar wie echt duurzame dakbedekking wil hebben kiest voor een groen dak. Een groen dak heeft op vele manieren een positieve invloed op het milieu en uw leefomgeving.

Een groen dak houdt water bijvoorbeeld langer vast dan een gewoon dak, hierdoor vermindert de druk op de riolering bij een zware regenbui. Ook zorgen de planten die op een groen dak groeien voor opname van co2 hetgeen de klimaatverandering helpt tegenaan. En de voordelen van een groen dak zijn zeker niet alleen voor de omgeving, ook u en uw huis profiteren van een groen dak.

Wanneer u ervoor kiest een groen dak aan te laten leggen over uw dakbedekking van bijvoorbeeld PVC of EPDM is het belangrijk zeker te weten dat deze dakbedekking wortelbestendig is. Ook moet het dak voldoende draagkracht hebben om het extra gewicht te dragen en een maximale helling van 60 graden hebben. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan kunt u het groene dak aan laten leggen of zelf aanleggen. Vervolgens kunt u beginnen met profiteren van de voordelen van een groen dak.

Zo gaat de onderliggende dakbedekking veel langer mee, dit omdat deze wordt beschermd tegen schadelijke invloeden zoals UV-straling. Dit zorgt ervoor dat de onderliggende dakbedekking tot wel twee keer langer mee gaat. Ook is de isolerende werking van een groen dak erg goed. In de zomer zorgt dit ervoor dat het in huis minder warm wordt. In de winter blijft de warmte juist beter binnen, dit zult u ook in uw energiekosten gaan merken.